Grote plaatschaar maakt plaats voor lasrobot

Circa 1 maand geleden hebben onze zwaarste plaatschaar uit productie genomen. De machine is verkocht en maandag 8 mei op transport gegaan. Deze degelijke, zware machine heeft ruim 20 jaar dienst gedaan in ons bedrijf. Dulasta was sinds eind jaren ’90 uniek in Nederland met deze excellente machine voor het knippen van plaat tot 6.000mm lang en maar liefst 25mm dik!

Na de eeuwwisseling heeft Dulasta meer en meer de nadruk gelegd op automatiseren en efficiënter produceren. Hierbij is geïnvesteerd in de meest moderne snijtechnieken (laser, plasma en autogeen) tot XXL-formaat. Deze technieken hebben de gebruiksmogelijkheden en productiviteit van de schaar inmiddels ruimschoots ingehaald, waardoor de inzet van de plaatschaar voor ons overbodig is geworden.

De machine gaat een tweede leven tegemoet in een land waar de arbeidskosten een stuk lager liggen. De machine wordt verscheept in Antwerpen voor een lange reis met als eindbestemming Port Ho Chi Minh Vietnam. We wensen de nieuwe eigenaar veel succes met de plaatschaar!

Op de plaats waar de plaatschaar stond is inmiddels een nieuwe Panasonic lasrobot geïnstalleerd met een bereik van 10x3x2 meter (LxBxH). Hiermee is de capaciteit weer een stuk uitgebreid voor de groeiende vraag naar robotlaswerk.

 

 

Contact
Industrieweg 58
7951 TA STAPHORST

Postbus 135
7950 AC STAPHORST

T +31 (0) 522 46 32 82
F +31 (0) 522 46 10 99
E info@dulasta.nl
Social Media
fb

stärksten Stahlprodukte

                  aus Staphorst!

Website door: Liberty