Aanschaf nieuwe snijmachine Microstep

Al enige tijd was de snijcapaciteit binnen ons bedrijf niet meer geheel naar wens: we konden de buigbanken bij vlagen niet toereikend van materiaal voorzien. Na brede oriëntatie is er gekozen te investeren in een groot-formaat oplossing, waarbij de Hypertherm XPR 300 techniek, het nieuwste snufje op de markt, zal worden ingezet. Het betreft een zeer compleet uitgeruste machine van Microstep, welke een erg groot netto snijbereik heeft van 27 x 3 meter. Deze machine zal worden uitgerust met 2 snijbruggen waarmee een maximale productiviteit gewaarborgd kan worden. Opvallend aan deze machine is de zeer stabiele en hoge bewerkingssnelheid.

Ook als plasma stroombronnen zal de Hypertherm XPR 300 techniek ingezet worden, waarmee we een zeer goed en nauwkeurig snijbeeld mogelijk maken. Met deze plasma snijmachines kunnen we tot 80 mm dik snijden. Door de aanwezige bevel- inrichting, wordt het mogelijk dat laskanten in één bewerking tijdens het snijden kunnen worden meegenomen. Eveneens is de machine uitgerust met 2 autogeen processen. Deze zullen worden gebruikt wanneer we nog dikker plaatmateriaal gaan snijden: met autogeen snijden kan er namelijk tot max. 150 mm dik worden gesneden.

Naast bovengenoemde snij- processen komt er een boorunit met automatische gereedschapswisselaar op de machine, zodat gaten en tapbewerkingen in 1 werkgang aan het plaatwerk kunnen worden toegevoegd.

Tenslotte is er een markeer-unit op de machine aanwezig. De producten kunnen hiermee herkenbaar worden genummerd. Door markeringen aan te brengen kunnen vervolgbewerkingen, zoals buigen en samenstellen, gemakkelijker en efficiënter worden verricht.

Het is de bedoeling dat de machine februari 2018 zal worden opgesteld en begin maart operationeel zal zijn. De huidige machine (deze dateert uit 2005) zal worden gedemonteerd en ingeruild, nadat de nieuwe machine operationeel is.

Met deze aanwinst hopen we de komende jaren weer het beste gereedschap in huis te hebben voor het grotere snijwerk!

 

Contact
Industrieweg 58
7951 TA STAPHORST

Postbus 135
7950 AC STAPHORST

T +31 (0) 522 46 32 82
F +31 (0) 522 46 10 99
E info@dulasta.nl
Social Media
fb

Sterke staaltjes

                  uit Staphorst!

Website door: Liberty