Snijden


Lasersnijden

Lasersnijden is het meest nauwkeurige proces voor het snijden van staalplaat. Voor kleine toleranties is lasersnijden het beste proces. Al ons laser-snijwerk voldoet aan de eisen volgens EN-ISO 9013-221. Dulasta kan groot-formaat lasersnijden op twee lasersnijmachines met een bereik van 8.000 x 2.500 mm. Met deze machines kunnen wij snijden t/m 25 mm. in staal en 15 mm. in RVS. Het grote voordeel van lasersnijden is de nauwkeurigheid. Tapgaten bijvoorbeeld kunnen bij het lasersnijden meteen meegesneden worden, waardoor er daarna alleen draad in getapt hoeft te worden. Dit scheelt een extra bewerking van het gat boren.

Met onze lasersnijmachines kunnen wij ook graveren, zoals bijvoorbeeld tekeningnummers of zetlijnen.

Doordat wij groot voorraad houder zijn van o.a. hoog-sterkte staal, kunnen wij snel en betrouwbaar leveren. Bekijk ons staalsoorten overzicht voor de mogelijkheden.

Als uw producten van een oppervlakte-behandeling moeten worden voorzien, dan kunnen we de scherpe snij-randen, geheel geautomatiseerd, voorzien van een afronding op onze ontbraam/afrond lijn.

Plasmasnijden

Met plasmasnijden kunnen we grotere plaatdiktes verwerken dan bij lasersnijden. Wij kunnen plasmasnijden tot en met 80 mm. in staal. De maximale afmetingen zijn 18.000 x 3.000 mm, zo kunnen wij ook groot formaat gesneden zetwerk leveren met onze groot formaat zet / kantbank. Plasmasnijden is sneller (waardoor goedkoper) dan lasersnijden echter zijn de toleranties iets groter. Wij adviseren u graag bij het maken van de keuze voor het plasmasnijden of lasersnijden. Het plasmasnijden voldoet evenals het lasersnijden aan de eisen volgens EN-ISO 9013-221.

Graveren behoord ook tot de mogelijkheden bij het plasmasnijden. Voor bijvoorbeeld het positioneren van plaatwerk in een lassamenstelling kan dit een uitkomst zijn.

Doordat onze plasmasnijmachines met een 3d-bevelkop zijn uitgerust kunnen we, geheel geautomatiseerd, diverse laskant-voorbewerkingen tijdens het snijproces meenemen.

Producten die wij plasmasnijden kunnen wij voorzien van afgeronde snijkanten op de ontbraam/ afrond lijn.

Autogeen snijden

Voor het snijden van het dikkere plaatwerk (groter dan 80 mm.) is autogeensnijden het meest toegepaste proces. Autogeensnijden is al een oud proces maar nog steeds onmisbaar voor het snijden van staal. Wij kunnen autogeensnijden tot 18.000 x 3.000 mm. We snijden autogeen tot een dikte van maximaal 200 mm. Voor het seriewerk kunnen wij met 2 snijbranders tegelijk snijden.

Het dikkere plaatwerk kunnen wij ook voorzien van laskanten.

Contact
Industrieweg 58
7951 TA STAPHORST

Postbus 135
7950 AC STAPHORST

T +31 (0) 522 46 32 82
F +31 (0) 522 46 10 99
E info@dulasta.nl
Social Media
fb

Sterke staaltjes

                  uit Staphorst!

Website door: Liberty