Samenstellen en robotlassen XXL

Robotlassen is de ideale productiemethode voor seriewerk of het aflassen van grote samenstellingen. Met robotlassen kan een zeer hoge en constante kwaliteit van lassen bereikt worden. Dit omdat de machine het werk overneemt van de mens. Voor seriewerk nemen de productiekosten met robotlassen aanzienlijk af ten opzichte van het handlassen. Met als bijkomend voordeel dat de kwaliteit gewaarborgd is.

Jarenlange ervaring

Dulasta werkt al met lasrobots sinds 1990. Hierdoor hebben we veel ervaring en kennis in huis. Inmiddels beschikken wij over 13 lasrobots met verschillende capaciteiten tot een maximale lengte van 18 meter. Hiermee kunnen wij dus ook groot formaat samenstellingen robotlassen.

Offline programmering

De programma’s voor het robotlassen worden offline geprogrammeerd met vernuftige software. Hiermee kunnen we de lascyclus compleet simuleren en zo nodig optimaliseren voor de daadwerkelijke productie aanvangt.

Geavanceerde machines

Al onze lasrobots zijn voorzien van een draad-detectie-systeem. Met het systeem kan de lasrobot door middel van de lasdraad de positie van het product detecteren. Dit stelt de lasrobot in staat nauwkeurig te zoeken waar het product is gepositioneerd op de mal en waar het product gelast moet worden. Ook zijn alle lasrobots voorzien van een lasnaadvolgsysteem. Als een product door warmte inbreng iets wegtrekt, blijft de robot zich constant corrigeren en het product optimaal volgen. Door deze systemen wordt de hoogste kwaliteit voor het robotlassen bereikt.

Bij de lasrobots gebruiken wij externe manipulatieassen waarop de producten, via een snelwisselsysteem, worden ingespannen. Met deze externe assen kunnen producten altijd zodanig gepositioneerd worden zodat het robotlassen in de optimale positie uitgevoerd kan worden.

Groot formaat metaalbewerking

De afdeling draagt bij aan de totale combinatie die aangeboden wordt voor groot formaat metaalbewerking. De combinatie van groot formaat snijden, groot formaat zetten en het groot formaat lassen maakt Dulasta de ideale partner voor het vervaardigen van uw grote metalen componenten.

Wij adviseren u graag, ook in de engineeringsfase, bij het maken van plaatuitslagen voor complexe werkstukken. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier, per telefoon of e-mail.