(Robot) lassen


 

Handlassen

Dulasta heeft een twintigtal medewerkers voor het handlassen. Al onze lassers zijn gediplomeerd en gecertificeerd om aan de hoogste kwaliteitseisen (NEN-EN ISO 3834-2) te kunnen voldoen. We zijn gecertificeerd voor het lassen van hoog-sterkte staal tot 100 mm. dik. Zie ook de pagina certificering voor al onze certificaten. Handlassen kunnen wij Mig/Mag, poederlassen en elektrisch lassen met beklede elektrode. Handlassen geeft de mogelijkheid voor het maken van enkelstuks of kleine series. Ook groot formaat werkstukken kunnen wij handlassen. Op de afdeling handlassen beschikken wij over hijsmogelijkheden tot 40.000 kg. Voor groot formaat samenstellingen handlassen hebben wij voldoende productie-oppervlak beschikbaar.

Robotlassen

Robotlassen is de ideale productiemethode voor seriewerk of het aflassen van grote samenstellingen. Met robotlassen kan een zeer hoge en constante kwaliteit van lassen bereikt worden. Dit omdat de machine het werk overneemt van de mens. Voor seriewerk nemen de productiekosten met robotlassen aanzienlijk af ten opzichte van het handlassen. Met als bijkomend voordeel dat de kwaliteit gewaarborgd is.

Dulasta werkt al met lasrobots sinds 1990. Hierdoor hebben we veel ervaring en kennis in huis. Inmiddels beschikken wij over 13 lasrobots met verschillende capaciteiten (zie machineoverzicht) tot een maximale lengte van 36 meter. Hiermee kunnen wij dus ook groot formaat samenstellingen robotlassen. De programma’s voor het robotlassen worden offline geprogrammeerd met vernuftige software. Hiermee kunnen we de lascyclus compleet simuleren en zo nodig optimaliseren voor de daadwerkelijke productie aanvangt.

Al onze lasrobots zijn voorzien van een draad-detectie-systeem waarmee de lasrobot door middel van de lasdraad nauwkeurig opzoekt waar het product is gepositioneerd op de mal en waar gelast moet worden. Ook zijn alle lasrobots voorzien van een lasnaadvolgsysteem. Als een product door warmte inbreng iets wegtrekt, blijft de robot zich constant corrigeren en het product optimaal volgen. Door deze systemen wordt de hoogste kwaliteit voor het robotlassen bereikt.

Bij de lasrobots gebruiken wij externe manipulatieassen waarop de producten, via een snelwisselsysteem, worden ingespannen. Met deze externe assen kunnen producten altijd zodanig gepositioneerd worden zodat het robotlassen in de optimale positie uitgevoerd kan worden.

Langslassen

Voor het lassen van lange rechte lassen, bijvoorbeeld voor de trailerbouw of hallenbouw, gebruiken wij langslas-machines. Deze machines beschikken over meerdere toortsen die in een lineaire beweging het product volgen bij het aflassen door middel van een volgsysteem. De langslas-machines zijn vrij programmeerbaar over een maximale lengte van 14 meter. De machines voor het langslassen beschikken over een pendel functie in breedte verstelbaar.

Contact
Industrieweg 58
7951 TA STAPHORST

Postbus 135
7950 AC STAPHORST

T +31 (0) 522 46 32 82
F +31 (0) 522 46 10 99
E info@dulasta.nl
Social Media
fb

Sterke staaltjes

                  uit Staphorst!

Website door: Liberty