Lasersnijden

Lasersnijden is het meest nauwkeurige proces voor het snijden van staalplaat. Voor kleine toleranties is lasersnijden het beste proces. Al ons laser-snijwerk voldoet aan de eisen volgens EN-ISO 9013-331. Dulasta kan lasersnijden op twee lasersnijmachines met een bereik van 8.000 x 2.500 mm. Met deze machines kunnen wij snijden t/m 20 mm. in staal. Het grote voordeel van lasersnijden is de nauwkeurigheid. Tapgaten bijvoorbeeld kunnen bij het lasersnijden meteen mee gesneden worden, waardoor er daarna alleen draad in getapt hoeft te worden. Dit scheelt een extra bewerking van het gat boren.

Met onze lasersnijmachines kunnen wij ook graveren, zoals bijvoorbeeld tekeningnummers of zetlijnen.

Groot-formaat lasersnijden

Sinds kort is er een nieuwe fiber lasersnijmachine aan het machinepark toegevoegd. Door de toevoeging van deze machine is het bereik van het lasersnijden vergroot naar 16.000 x 3.000 mm. Met deze machine kunnen wij snijden t/m 35 mm in staal.

De nieuwe lasersnijmachine beschikt over een vermogen van 15 kW en is uitgerust met een 3D-bevelkop. Doordat de lasersnijmachine met een 3D-bevelkop is uitgerust kunnen we, geheel geautomatiseerd, diverse laskant-voorbewerkingen tijdens het snijproces meenemen.